Guggenheim tutuksi

Solomon R. Guggenheim-säätiö ylläpitää kansainvälistä taidemuseoverkostoa. Säätiö on yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon.

Säätiön toimintaa ohjaa ajatus siitä, että taide antaa mahdollisuuden ihmisten välisen vuorovaikutuksen syventämiseen. Tämä näkemys yhdistää myös Guggenheim-museoiden verkostoa ja antaa suunnan niiden toiminnan ja ohjelmiston kehittämiselle.

Ajatus verkostosta on kirjattu Solomon R. Guggenheim-säätiön perustuskirjaan, jossa todetaan, että sen tarkoitus on ylläpitää museota tai museoita. Säätiö perustettiin 1937 ja New Yorkissa sijaitseva maailmankuulu Frank Lloyd Wrightin suunnittelema museorakennus avautui vuonna 1959. Käytännössä museoverkosto sai alkunsa 1970-luvulla, kun Peggy Guggenheim lahjoitti kotimuseonsa Guggenheim-säätiölle. Vuonna 1997 avattiin Bilbaon Guggenheim-museo. Abu Dhabiin rakennetaan uutta Guggenheim-museota, jonka on määrä avautua 2017.

Guggenheim-museoiden itsenäiset kokoelmat täydentävät toisiaan yhteisessä verkostossa. Tämä on tärkeä osa Guggenheimin kulttuurisen vaihdon vaalimista.

Viime vuosina Guggenheimin toiminta on laajentunut muun muassa multimediateoksiin, aasialaiseen taiteeseen, kaupunkitutkimukseen, musiikkiin ja elokuvaan.

Guggenheim-jäsenmuseoiden taidelaitosten toiminnassa korostuu ohjelmiston ainutlaatuisuus ja innovatiivisuus. Jokaisella verkoston museolla on yksilöllinen suhde säätiöön, niillä on oma erikoisalansa ja ne järjestävät sekä yhteisiä että omannäköisiään näyttelyitä. Verkosto antaa kullekin museolle mahdollisuuden kehittää omaa toimintaansa ja samalla jakaa resursseja, kokoelmia ja projekteja muiden kanssa.AINUTLAATUISTA ARKKITEHTUURIA

Lue lisää:


Lue lisää:

Jaa Facebookissa

copyright © Pro Guggenheim Helsinki -kannatusryhmä 2012. All Rights Reserved.